ביטחון תושבי העיר
ביטחון העיר מתחלק ל- 2 חלקים:
-
1. תכנית סיעת ''אני חי פה'' למתקפת טילים על חיפה, תמנע את המחדל הבא:
לאחר מחדל המיגון של העיר חיפה מפני מתקפת טילים מצד החיזבאללה, תושבי העיר הבינו שחיפה לא מוכנה לאיום בטחוני עתידי חמור מהצפון. הופקרנו על ידי השלטון במשך 20 השנים האחרונות. התוכנית שלנו כוללת:
א. בנייה של מקלטים וממדים:
במסגרת תוכניתנו לשיפור התשתית והביטחון בעיר, נקדם בנייה של ממ''דים ומקלטים בהתאם לתקנים של שנת 2024. אנחנו מתכוונים לקדם פרויקטים שישדרגו את היכולת של חיפה להגיב בצורה מהירה ויעילה לאיומים ביטחוניים אפשריים.
ב. שיפוץ מקלטים קיימים שלא עומדים בתקנים:
נתמקד בזיהוי ושיפוץ מחדלים במקלטים קיימים שאינם עומדים בתקנים עדכניים. נעבוד כדי להביא את כל המקלטים לתקן עדכני על מנת לוודא שהם מספקים מקום בטוח ואיכותי לתושבי העיר חיפה.
ג. ניקיון ותחזוקה שוטפת של מקלטים קיימים:
נקפיד על תהליכי ניקיון יעילים ושוטפים של מקלטים קיימים. זה יכלול את פינוי הפסולת וחידוש כל ציוד ואמצעי הבטיחות במקלטים. נבנה תוכנית מסודרת שתשמור על ניקיון במקלטים לאורך כל השנה.
-
2. תחושת בטחון ברחובות:
לפי סקר הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לשנת 2022 - חיפה נמצאת במקום לפני האחרון בישראל, מבחינת תחושת הביטחון האישי של התושבים.
כ28% מהנשאלים בסקר ציינו כי יש להם תחושת ביטחון מועטה. תושבי העיר חוששים ללכת לבד באזור המגורים בשעות החשיכה. זהו שיעור כפול בהשוואה לשנת 2020.
במונחים של כלל אוכלוסיית חיפה, כ- 80,000 מתושבי העיר מרגישים לא בטוחים ללכת לבד באזור המגורים בשעות החשיכה.
כ-12% מהנשאלים ציינו כי הם חוששים להיפגע מאלימות באזור מגוריהם.
במונחים של כלל אוכלוסיית חיפה, מדובר בכ- 36,000 תושבים.
סיעת ''אני חי פה'' גיבשה תוכנית מסודרת בנושא זה:
א. הגברת הפיקוח והסיורים בשכונות חיפה ועבודה צמודה עם המשטרה:
נקים תוכנית להגברת הפיקוח וקיום סיורים שוטפים בשכונות העיר. נקבע נקודות אסטרטגיות לביצוע סיורים תדירים וממוקדים באזורים נגועי פשע.
נקדם פרויקט שיתוף פעולה ישיר בין העירייה למשטרה בשטח. נקדם פגישות שוטפות בין נציגי המשטרה לתושבי חיפה, על מנת לחזק את הקשר המקומי-משטרתי על מנת להגביר את האמון בין הציבור למשטרה.
נחזיר את הפרויקט ''שיטור משולב'', ''סיירת הורים'' ונקים מערך ''סיירת סטודנטים'', בתמורה יוענקו מלגות והטבות בארנונה לסטודנטים.
ב. טיפול ממוקד בנקודות סחר סמים:
נפעיל תוכנית טיפול ממוקד בנקודות סחר סמים בעיר ובפרט בהדר. באמצעות שילוב של מערכות ביטחון, פיקוח מוגבר ופעולה משולבת עם גורמים חיצוניים, נתמקד בהרס תשתיות הפשיעה ונספק את התמיכה הנדרשת לאוכלוסייה המקומית.
ביחד עם מחלקת הרווחה נקים תוכנית שיקום לנפגעים מסמים.
ג. טיפול ממוקד בבעיית המירוצים הלא חוקיים:
נפעיל תוכנית ממוקדת במירוצים לא חוקיים בשיתוף פעולה עם המשטרה, נעמיד מחסומים בעיר ונעביר חוק עזר שיאסור על נסיעה עם רכב רועש אחרי השעה 23:00.
נקדם קמפיינים חינוכיים ופעולות תרבות על מנת להגביר מודעות ולהפחית את התופעה.